Wandelvakantie

Foto-XNGXKRGZWandelvakantie op Thasos (8 t/m 15 mei 2018)

Smalle ezelspaden en oeroude kalderemia (oude verbindingswegen) leiden ons afwisselend door olijfgaarden, dennenbossen, langs vissershavens en bergdorpen, naar schemerige kerken en schaduwrijke dorpspleinen. In de wandelweek maken we vier wandelingen van maximaal 12 kilometer. De routes zijn niet al te zwaar en vergen een redelijke conditie. We wandelen onder begeleiding van een Nederlandstalige ervaren wandelaar en kaartlezer. De routes zijn uitgezet door Roos Gruwel, via haar boekje komen we op de mooiste plekjes. Haar beschrijvingen wijzen ons op opmerkelijke planten, bloemen, kruiden, insecten en gebruiken van het eiland.

Dag 1  Op de eerste wandeldag beginnen we met een kopje (Griekse) koffie in het koffiehuis in ons eigen stadje Liménas, tussen de plaatselijke vissers die er hun nieuwtjes uitwisselen. We hebben die ochtend het plaatselijk archeologische museum al bewonderd en ons verbaasd over de rijkdom van dit kleine eiland. Vandaag klimmen we naar de Akropolis en komen langs het oude amfitheater dat tot op de dag van vandaag gebruikt wordt voor de klassieke theaterspelen. Op de top bij het geheimzinnige Pan-heiligdom hebben we een adembenemend uitzicht over Liménas aan zee. Langs een oud pad dalen we af.

P1000096


Dag 2
 
Vandaag start de wandeling in Panagía, waar we met de lokale bus in een kwartiertje zijn. Langs de flanken van twee hoogste bergen, de Ypsarió en de Profeet Ilías lopen we door een waterrijke natuur richting Potamiá. Hier drinken we koffie op het dorpsplein en bezoeken het museum van de beeldhouwer Vagis. We lopen terug naar Panagía over een ander pad of kunnen er voor kiezen nog verder af te dalen naar Liménas.

Dag 3  We lopen vandaag rondom en door Mikró en Megálo Kazavítis, dorpen die als zwaluwnesten tegen de westelijke bergen van het eiland gekleefd liggen. De tijd heeft hier stil gestaan. De mensen leven hier nog altijd nauw verbonden met de natuur.

Dag 4  Met de auto rijden we naar Theológos, dat als een lint verborgen tussen de bergen ligt. We wandelen door de ruïnes van het zogeheten Turkendorp en naar de oude brug Joviri. In het kleine lokale museum, dat is ingericht in een traditioneel huis, zien we hoe de mensen hier vroeger leefden. We sluiten af met een maaltijd op het terras van Iatroú met een imposant uitzicht over de vallei.

Niet vergeten mee te nemen:
Goed ingelopen wandelschoenen, zonnehoed of petje, stokken, fotocamera en regenkleding.
Op de dag zelf: water en iets te eten.

Deze wandelweek is goed te combineren met de taalweek: de taallessen vinden plaats in de ochtenduren en in de middag gaan we op pad. Op warme dagen kunnen we dit programma ook omdraaien.

Reisinformatie wandelen op Thasos:
dinsdag 8 t/m dinsdag 15 mei 2018

Op basis 2-persoonskamer          750,-
Toeslag 1-persoonskamer            120,-
In combinatie met taalles             880,-

Inclusief
– retourvlucht Schiphol – Kavala (incl. 20kg koffergewicht)
– vervoer per taxi en boot naar en van Thasos
– verblijf (7 nachten) in Hotel Pegasos, incl. ontbijt
– vier wandelingen van 10 á 12 km
– Nederlandstalige begeleiding

Exclusief
– reisverzekering en/of annuleringsverzekering (verplicht)
– kosten vervoer op het eiland
– maaltijden

Vluchtinformatie
We vliegen m
et Transavia:
– vertrek op dinsdag 8 mei 2018 om 06:10, aankomst Kavala 11:45 (Griekse tijd)
– terugreis op dinsdag 15 mei 2018 om 12:25, aankomst Schiphol 14:40 (Nederlandse tijd)